73- годишният норвежец Кетил Крейн  сутрин рано опъва нервите на

...
73- годишният норвежец Кетил Крейн  сутрин рано опъва нервите на
Коментари Харесай

Норвежец опъва нервите на руските дипломати в Осло – буди ги със сирена заради войната в Украйна

73- годишният норвежец Кетил Крейн  заран рано опъва нервите на дипломатите на Владимир Путин като ги буди със звука на сирена за въздушна паника. Това описват норвежки публицисти в публикация за изданието.

" Искам да ги събудя. И в дословния, и преносния смисъл – освен физически, само че и тъй като те носят отговорност за кървавата война, която Русия води в Украйна. "

Това изяснява Крейн, който се среща с публицистите в апартамената си в Осло единствено час преди неговия необикновен митинг, а това е един час след среднощ. На кухненската му маса има чаша за кафе. Очевидно Кетил няма да спи тази нощ (срещу петък – 24 февруари, когато се навършва една година от „ пълномащабната военна интервенция “ на Путин в Украйна – бел.ред.)

Нервите му стартират да осъзнават какво следва да се случи, признава той.

" Русия бомбардира и тероризира лечебни заведения, детски градини и домове. Това е сурова война, от която тези дипломати са пощадени ", споделя Крейн.

Обува дебели зимни обувки и излиза през нощта в Осло. Когато стига до улицата, на която са белите блокове, в които живее личния състав на съветското посолство, бързо настройва портативния си черен високоговорител, преди да го пусне и сирена оглася пространството повече от половин час.

В същото време Крейн е наясно, че нарушава норвежкото законодателство по някакъв метод и е подготвен да заплати санкция, и даже да бъде задържан.

„ Безпокоя се, че ние одобряваме войната. Това е морално деяние и съм подготвен да бъда задържан “, споделя чистосърдечно Кетил Крейн.

Превод:Faktor.bg
 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР